JellyPages.com

Saturday, December 18, 2010

I'M TRY TO FORGET FOR U AS I CAN


...I'M TRY TO FORGET FOR U AS I'M CAN...

..LOVE MAKE ME SUFFERING..



Mlm ni aku rasa sungguh sedih dan xdapat melelapkn mata…Seumur hidup aku,aku xpernah rasa sesedih ini coz kerana dikecewakan utk kali kdua..Salahkn aku mnyintai seseorang…Aku dah lma xupdate blog krana xde mood nk share problem,mlm ni aku brkesempatan update blog coz aku rasa sedih sgt..Aku mngharapkn yg terbaik apabila brjumpa dgn si dia tpi smuanya berakhir dgn perpisahan..Aku pn xthu knpa boleh terjadi perkara mcm ni..Apabila aku jumpa dgn dia,smua perkara yang aku lakukan xbetul,aku tnya result dia,result kwn dia tpi adakah dia ad tnya aku pnya result..Aku thulah aku ni bodoh xbjak mcm ko…Aku thu dan aku sdar smua 2..Aku ingat bila aku brjumpa dia, aku dapat spend masa dgn dia tpi bila aku ajak g supermarket g wndow shopping,dia bgi alasan ‘sya dtg sni nk mkn pizza jer,bkn nk g shopping…tpi xpe aku diam jer coz dia xprnah nk jga perasaan aku dah xnk spend msa ckit dgn aku tpi xpe lah never mind....

Time mkn pizza 2,aku rsa sedih sgt coz dia tegur dgn kutuk aku,cara berpakaian lah,pkai tdung sngkat lah,prut bncit lah smualah.. smua yg aku wat xbetul..aku diam jer lpas dia ckp mcm 2,aku jdi xde mood nk ckp ngn dia..aku diam jer..Skrg barulah aku sdar klau org 2 btul mnyayangi kta dia akn trima aku seadanya tpi dia tak..Lps selesai mkn dia blh hisap rokok dpan aku seolah2 dia xrespect aku lngsung,aku Cuma nak tnya dia 1 jer soalan klau btul lah di depan aku dia mrokok adakah depan kwn2 dia merokok jgak trutamnya dpan kwn perempuan 2 org 2..mls nk sbut nma…klau dia xmerokok dpan kwn dia 2 org so mknanya dia xrespect aku sbgai kekasih dia dan lebih respect kwn dia lgi..klAU mcm 2 knpa awak couple dgn sy klau awak xrespect sy..Sy thu lah kwn lgi penting sy ni sape jer ,awk nk jga perasaan kwn awk tpi adakah awk jga perasaan sy jgak…sy thu merokok 2 nk tnjuk mcho tpi sy xska tgk org merokok terutamanya org yang sy syg tpi bla dia wat mcm 2 aku rasa bnci sgt…Spatutnya bila kta xjmpa lma awk kna lah jga hati perasaan pasangan awk 2,spend msa dgn dia ckit ni bkn mnyakiti dia..

Satu lgi cerita,kwn perempuan dia 2,mls nk sebut nma selalu lah tlis kat facebook I’m love three of them like as………..nma ape2 coz I’m have them, lps 2 tgk cite tntang bulan tringat kta berlima,aku rasa sdih sgt coz dia komen status kwn dia tlis tpi status ak xprnah nk komen…tpi xpe lah aku xpeduli sgt psal 2..Yg aku nak mrahnya knpa bila aku komen status dia , dia delete lah, dia remove lah tpi knpa kwn ko komen ko xdelete pn, xremove pn..knp..ape slah sy..slah ker sy nk komen..Sjak hari 2 bla dia wat mcm 2 aku tgk jer kwn2 dia komen coz klau aku komen pn dia tntu delete…Aku Cuma nk tnya dia psal kaki dia dah sembuh ke blum coz dia trjatuh semasa main futsal coz aku tgk kat status kaki dia berbalut..tpi aku Cuma nk tnya dlm komen kaki dia cam ne tpi bla pkir blik nti dia delete jgak..xpe lah xpyah la komen..Ye lah dah lah xleh nk komen yg blh Cuma hntar msj kat dlm facebook jer..setiap kali ad ape2 slalu kna hntar msj kat facebook..Aku pn xthu knpa dia nk smbunyikn sgt dgn kwn2 dia yg ak dgn dia couple knp adakah aku nix perfect, bodoh,perangai xelok..FOR ur information smua org xperfect dl dunia ni....Kdang2 aku pn sdih jgak sma ad dia btul2 cntakn aku atau tak,klau org yg btul2 mncintai aku dia xmampu memberikn alasan knp dia mncintai aku yg hnya ad dihatinya ialah aku..

Bla blik drp mkn pizza,aku terpikir knp dia snggup ckp mcm 2 kat aku,kutuk aku adakah dia xcintakan aku lgi,kdang 2 aku terpikir knpa jdi cam ni disebabkn jarak yg terlalu jauh coz jrang jmpa mnyebabkn kita org mnjadi xserasi..Sbnarnya keserasian ni blh dibina jka kta dpt spend msa bersama dan saling mnjaga perasaan msing2 tpi dia xpernah endahkn dan jga perasaan aku..Kalu kwn 2 dia ajak smua ok.ajak gi main bowling lag,mkn mc Donald lah, mkn cum-cum lah, hayaki lah smua g tpi bla aku ajak smua susah smua xleh…Sy selalu jer bca status awk,kwn2 awk ajak kluar tpi sy nk komen nk like tpi nti awk delete jgak komen sy..yg hnya sy blh lakukan just tgk ngn bca jer..Smpai bila awk nk smbunyikan kat kwn awk yg kta couple smpai bla..Klau awk msih ingat ape yg awk delete 2, sy prnah komen knp kamu off9 skype…klau kamu msih ingat..

Mlm 2 bla awk ckp awk nk putus ngn sy, sy rasa sdih sgt,beginikah balasan krn mnyintai awk,begitu mudah awk mnyebut perkataan putus sdangkn disaat awk meminta utk kembali baik ngn sy dlu wat kali kdua begitu susah sy nk terima awk balik,awk kol sy di saat sy sdah dapat melupakan awk, dan awk mcul kembali mncari sy wlaupn msa 2 sy dah xde ape2 ngn awk dn xgangu awk lgi,awk jgak merayu ,awk thu knpa sy terima awk blik coz sy msih cintakan awk tpi bla sy terima awk balik awk mainkan perasaan sy,awk lukakan perassan sy, awk xhargai sy..Terima ksih kerana mainkan persaan sya utk kali ni hati sy begitu sedih dan nyilu hnya tuhan jer thu..

Di saat awk ckp nk berpisah , keesokan harinya ayah aku skit, dah terlantar di hospital,aku ras sdih sgt aku dah khilangan org yg aku cntai dan aku xmahu khilangan ayah aku plak..Tpi bla aku pergi di hospital aku tgk mak tiri aku ad kat situ temani ayah aku,aku ras nak marah kat dia dan aku sedih sgt tgk mak aku coz kna mainkn oleh ayah aku,dia lebih sygkn mak tiri aku lgi drp mak aku,dan mak aku meminta cerai dgn ayah aku,dan ayah aku mnceraikanya..Saat itu aku rsa sdih sgt keluarga aku dah musnah ,aku bnci dkat perempuan 2 coz mrosakkan rumahtngga kluarga aku…Sjak hari 2 aku terpikir aku xnak prkara yg berlaku dkat mak aku brlaku dkat aku..Oleh itu aku kna berhati-hati memilih bkal suami dan aku serik utk bercinta lgi..Biarlah driku ini dicintai drp mnyintai seseorang krn mnyintai seseorg sungguh mnyakitkan..Aku rsa ni blasan aku krn mainkn perasaan org yg mnyintai aku,wlaupn aku xmnyintai dia,krn aku mnyintai org lain tpi org yg aku cntai itu tlah mainkan perasaan aku skrg ak dah trima balasanya..Maafkn aku krna memilih jln slah aku snggup ptus dgn ko krn aku mnyintai dia tpi last2 dia mainkn perasaan aku..Aku hrp ko dapat ketemu org yg lebih baik drp ku..maafkn aku..

Buat insan yg aku cntai ,teringat aku ad cerita tentang aku dan kau,

Dan kita bersama saat dahulu kala,ad cerita tentang masa yang indah,

Saat kita berduka, saat kita ketawa ceritakan smuanya tentang kita…

Musykilku apakah aku akn bisa hidup tanpamu utk blajar terbang melayang,

Namun kan ku gagahkan diri, cuba utk terbang sendiri mncari bnga cita2..mampukah aku….

Ya Allah berilah rahmat dan petunjuk pda hamba mu yg lemah ini,

Smoga ikatan akrab akn terus bersemadi,

Sygku mngkin hari ni atau esok aku akn pergi tanpa sempat bertemu dgnmu lgi,

Namun aku sempat berdoa dalam kesyahduan ,

Ya Allah sayangilah insanku ni krn aku xmampu menadingi kasih syg mu..

Mulai hari ni aku dah blog dah facebook dia,bkn krn aku bnci dkat dia,tpi aku xsnggup tngok org yg aku syangi lgi,dgn itu sja caranya aku dapat melupakn mu ……………maafkan ku..Blog aku mngkin trlalu pnjang sekiranya anda smua dpt membaca nya seolah-olah anda memahami persaan dan masalah aku…Bagi org perempuan bila bercinta cintanya sepenuh mati,tpi bila benci bencinya xblh diubati lgi..Assalamualaikum…


..THANK COZ MAKE ME SUFFERING.

..I'M HATE U SO MUCH....



4 comments:

-JuvItArs- said...

adoyai~~ sdeyh jerk bc entry2 kamu ni.. sabor jela ek.. stiap yg brlku ni ada hkmahnya kn...

Allah takkan uji umatnya klau Dia tau umatnya tu tak mampu nak tanggung stiap ujian yg dbri...

Cinta2 ni bnda biasa la kot..dh tba msnya..dpt jdoh yg ssuai gk nnt... insya-Allah...

lisandramalina said...
This comment has been removed by the author.
dean said...

perghhhh... panjang nimo karangan dia... skali bace sadis gak... pe nak buat kan... sabar je la lbih elok dari segala-galanyer...

Anonymous said...

Sabarlah duhai hati