JellyPages.com

Thursday, October 31, 2013

Kenaganku kehidupanku




Muka sedih apabila kecewa


Asalamualaikum kawan-kawan dan blogger semua..Lama dah tak update blog. Sngat2 sbuk sekarang smpai tidur dan rehat pun tak sempurna..Sekarang berat badan pun dah turun sikit..Hari ini tiba- tiba diberi peluang untuk update blog skit based on my experience dan luahan perasaan saya..

Everyone fall in love believe that.  For me Cinta adalah sesuatu yang indah yang susah untuk diungkapkan melalui perkataan tetapi diungkapkan melalui kasih sayang. Cinta bererti jika benar-benar mencintai seseorang kita tidak akan berhenti memikirkan tentang dia walaupun sesaat dan merasakan dialah segalanya dan cinta juga boleh membuatkan kita mengalirkan air mata.

Cinta itu satu fitrah. Tidak siapa pun yang dapat menghalang  hati kita untuk merasakan mencintai dan dicintai oleh seseorang. Begitu juga aku yang tidak dapat menghalang perasan untuk mencintai seseorang. Tapi sesungguhnya saat yang terindah hanyalah sementara.Aku ingin mengecapi kebahagiaan, kasih sayang yang sama seperti orang lain tapi itu tak mungkin dapat diimpikan lagi. Aku mengharapkan perhubungan dan penghakhiran yang sangat baik iaitu berakhir dengan perkahwinan tapi itulah impian dan angan-angan yang tak mampu diimpikan lagi bak kata lagu yang bertajuk pelamin anganku musnah..yup definitely..

Perhubungan yang terjalin dengan penuh rasa cinta dan kasih sayang berakhir dengan perpisahan. Perjanjian dan harapan yang dicurahkan kini layu. Perpisahan yang tidak adil bagi kami disebabkan ibunya tidak merestui perhubungan kami.Sesunguhnya restu ibu bapa sangat penting bagi setiap perhubungan kerana ianya menjamin kebahagiaan seseorang. Tiada apa yg dapat kurasakan selain dari cintaku padamu, tiada lafaz sendu yang terindah yang dapat kulafazkan kepadamu.Bersama janji kita dipadukan seindah rindu dirasakan, iringan bayu senja yg bertiup membisikkan cintaku padamu. Mengapakah perpisahan terjadi dalam cintaku ketika ku memerlukan kasihmu.Berderai airmata piluku.Senyum tangis sendamu sentiasa dihatiku namun kini kau tida bersama lagi.

Rindunya aku saat ini rndu padamu kasih. Apalah salahnya dri ini kau seksakan hdupku.Pergimu ketika ku memerlukan secebisan kasih dan sayang, aku inginkan cinta yang berkekalan kau dambakan perpisahan. Menangis hati ku menangis mendengarkan khabar hiba, terguris jiwa ku terhiris mengalir air mata. Biar hati ini menyatakan benci namun hakikat kau masih kusayang.Mengapa kita berjumpa dan mengapa kita bercinta.Niat hati ku nak kekal lama hdup dgn mu.Niat hati ku xnak berpisah apakan daya jodoh tiada.Kenangan demi kenangan menjelma diingatan sukarnya melupakan dirimu, rintihan demi rintihan menyeksakan hdupku. Aku derita keranamu. Sungguh tidak ku sangka akhirnya begini sebuah ikatan asmara engkau yg aku sayang dan aku kasihi tak mungkin bersatu kembali.

Perhubungan kami menjadi semakin renggang apabila dia mula berkerja di Sarawak. Semakin hari jarak kami makin jauh, contact pun dah kurang tak seperti dahulu..Maybe dia sbuk keje dan penat, jadi aku cuba  untuk memahami semua itu. Tapi bila aku mula memahami semua itu, rupa-rupanya ada benda yang disembunyikan daripada aku yang tak mampu diungkapkan. Patutlah dia dah tak sama seperti dulu yang aku kenali bak lagu tegar yang bertajuk aku dulu bukanlah yang sekarang. Semakin hari semakin jauh dan layanan tak sama seperti dulu. Aku rindukan dia yang dulu seorang yang ceria. Semakin hari layanan dia membuatkan hatiku sakit, bila cuti pun dia dah jarang contact dan whatsup aku, bila aku tnya sepatah dia jwb sepatah.Rupanya dia cuba menjauhkan diri drp aku.Semakin hari hati aku makin sakit diatas layanan yang diberikan kpadaku sehingga aku tak tahu apa salah aku..Dan dia telah berlaku jujur dengan memberitahu kebenaranya kepada aku yang hubungan kami tidak direstui oleh keluarganya, dan aku mula merasakan kehilanganya. Aku sedar aku telah melalukan kesilapan kerana telah menuduh dia macam2 padahal dia telah berusaha untuk mempertahankan hubungan kami kepada keluarganya sehingga dia rasa usahanya dah tak berbaloi dan give up. Aku tahu dia cuba menghormati aku dan bersabar untuk memberitahu aku akan kebenaranya yang memang sukar utk aku terima suatu hari nanti.Tunggu aku tamat belajar baru mahu menceritakan semua itu kerana consider aku as a student yang byk responsibility. Tapi smpai bila mahu melarikann dan menjauhkan diri drp aku kerana setiap apa yang di buat olehnya membuatkan hati aku sakit. Semakin hari semakin sakit dan semakin hari semakin derita kerana merindukanya yang dahulu.

Sekarang aku dah tahu kebenaranya, memang pahit untuk aku telan dan terima semua ini.Yer mungkin dia boleh terima semua ini sebab dia dah cuba untuk melarikan dan menjauhkan diri drp aku sebelum ianya menyatakan kejujuranya.Tapi bagi aku yang baru thu semua ini memberikan tamparan yang besar buat aku, rasa macam separuh daripada hdupku hilang dan rasa hilang something yg betul2 aku perlukan dan aku sayang dalam hdup aku. Yang patah tumbuh tak dapat digantikan lagi. Sebagai seoarang student semangat dan tanggungjwab aku semakin luntur kerana aku memerlukan pendamping yang sentiasa memberikan kata-kata semnagat, motivasi, spirit, pendengar masalah tapi itu semua lenyap sekelip mata. When ur gone this pieces my heart are missing you. Aku cuba focus on class tapi hampa bagai ilmu masuk kluar balik, tak tahu lecturer merepek apa kat depan, focus aku kurang kerana aku tak dpat melupakan semua yang berlaku dalam sekelip mata. Bila nak buat kerja dan assingment smua tak boleh, tak mampu , lemah sehingga aku xsedar aku buat sesuatu diluar kawalan iaitu makan ubat penenang sehingga overdos dan ditahan diwad. Ya allah aku terlalu lemah time tu dan aku perlukan ketenangan. Sakitnya bila putus cinta, bila cinta di tolak , adakalanya aku merasakan terlalu sakit, down, sedih dan byk lagi perasaan negative ini. Kadang2 aku merasakan seperti mayat hidup mencari-cari bilakah waktu kesediahan ini akan berakhir . Adakalnya seperti sudah tiada jalan penyelesaian kerana terlalu buntu dan serabut. Terlalu sakit bila kita memberikan hati dan persaan kita kepada seseorang untuk dikecewakan. Knpa aku terlalau mudah jatuh cinta, knp aku terlalu mudah memberikan hati aku kepada seseorang.Knp aku terlalu bodoh mudah jatuh cinta dan cepat buka pintu hati kepada seseorang untuk dilukai kerana jawapanya hati wanita terlalu rapuh dan mudah jatuh cinta apabila ada seseorang yang cuba mendampinginya dan mengejarnya. Beginikah lelaki bila xdapat kejar jugak smpai dapat tapi bila dah dapat buat wanita macam pakai buang. Sakitkan hatinya tnggalkan hatinya ketika disaat memerlukan..Tak dapat aku lindungi perasaan, kau impian yg aku idamkan, kau yg kusayang, kau yang kusanjung, kau yang ku cinta, kau satu cinta terhalang.

Saya tahu keadaan awk dan condition awk lagi sakit drp saya, awk bntu untuk membuat pilihan antara saya dan keluarga awk. Saya tahu awk sygkan saya tapi awk trpksa lepaskan saya untuk orang yg lebih better drp awk. Awak pilih keluarga awk kerana dia dah membesarkan awk sjak kecil lagi dan awk tak mahu bergaduh 24 jam dengan keluarga awk.Terima kasih awk kerana telah membuat keputusan yg tepat dan betul.Kalau saya ditempat awk sy pun buntu.Kerana semuanya perlu.Antara keperluan dan kehendak yang mana perlu diutamakan dahulu. Terima Kasih awk kerana cuba pertahankan saya kepada keluarga awk. Tapi kenapa keluarga awk tak suka dengan sya, apa salah saya, apa kekurangan saya, apa ciri2 wanita yg diidamkan oleh keluaraga awk.Selalu timbul persoalan di dm hati saya.. Saya Cuma mahukan jwapan dan kepastian knp keluarga awk tak sukakan saya. Plez don’t judge make me easily before they know me. Give me a one opportunity to close with ur family and to know each other. Rasa macam tak adil knp begitu xsukakan saya. What should I do???. Saya cubba untuk belajar redha dengan apa yang terjadi. Apa yang keluarga awk buat adalah terbaik untuk awk bcoz I’m not perfect for you. I’m bad..Betul kata awk saya seorang yg pemarah, kuat membebel, cepat melenting bcoz I’m know I’m bad. I’m not suitable for you.  Tak ku pinta malapetaka yg jatuh menimpa dan menguji cinta kita. Bahasanya kau patut dicinta wanita yang lebih sempurna, pergilah sayang dirimu kan tetap ku kenang , setiap malam berlinang airmata ku jadi perangsang merindu mu sayang. Memang sayang untuk ku melupakan mu biar ku tanggung deritaku.Tinggalkanku perlahan-lahan ku terima.Soemtime saya trpikir betul ker apa yang aku buat memutuskan hubungan silaturahim.Berdosa sebenarnya.. Tapi aku xboleh terima dia sbagai kwn kerana aku takut meletakkan harapan lagi kepada dia.Macam mna aku nak buang perasaan cinta sekiranya aku masih cintakan dia.Smpai bila nak bohong dri sndri.Biarlah trus macam ini..Masing2 sakit dan menderita.

Saya cuba mencari kekuatan disebalik setiap kelemahan.Terlalu sukar untuk melupakan awk. Every moment spent with you is moment I’m treasure. Terima kasih dpat kenal awk, terima kasih kerana dapat merasai cinta dan kasih sayang awk yg sementara. Saya akan sentiasa doakan kebahagiaan dan kesejahteraan awk dari jauh. Setiap kenangan bersama awk akan saya abadikan dalam ingatan. Tempat yang kita selalu dating, bila mkn western selalu ingat awk sebab awk suka makan lamb, eclipse yang awk bagi saya akan saya simpan kerana hanya itulah kenangan yg dpt awk berikan kepada saya. Every day I love you. Kadang2 tengok telefon tngok ad org hntr whatsup ingatkan awk yang whatsup tapi saya thu itu bukan awk lagi. Bila kita rndu kita harapkan cinta itu datang lagi tapi mungkin tak sama macam dlu lagi. Sometime everything that I do remind me of you.  Saya cuba utk sbukkan diri saya untuk tidak terlalu memikirkan awk wlaupun dlm hati teringin sgt nak thu keadaan awk mcm mna. Cuba tukar environment dan tempat belajar supaya tidak menangis untuk awk bila bersendirian, saya cuba buat something yang boleh menceriakan hdup saya supaya tidak teringat pasal awk. Saya cuba bina semangat baru dan mencari kekuatan disebalik setiap kelemahan. Sesungguhnya cinta ini memberi kesan yg mndalam kepada saya dan memberi pengajaran kepada saya apabila memulakan sesuatu perhubungan nanti perlu mendapat restu drp keluarga. Buat masa ini saya cuba utk tutup pintu hati saya untuk bagi peluang kepada lelaki kerana saya tak mahu rasa sakit dan kcewa lagi kerana bukan mudah utk bagi hati dan perasaan kepada seseorang. Just want to be lonely. Apa pun saya sentiasa mendoakan supaya ibu bapa awk lembut hati suatu hari nanti supaya merestui hubungan ini sekiranya masih ada jodoh antara saya dan awk. Pengalaman mengajar kita menjadi lebih dewasa. Kalau saya ada anak nanti sy mahu yg trbaik untuk anak sy seperti ibu awk jgak nak yg terbaik utk awk. First mestilah mndapat restu drp keluarga dlu sebelum memulakan sesuatu perhubungan yg serius. Insyallah itulah saya akan terapkan kepada anak sy nti krana sy xmahu dia mnderita seperti saya sekarang.Cinta tak kesampaian.

Kadang2 saya terpikir dalam hidup ini kenapa hdup saya selalu gagal.Knapa tuhan berikan saya kegagalan. Contohnya ibu bapa saya gagal dalam perhubugan dan berpisah begitu juga saya gagal dalam perhubungan..Kadang2 saya terpikir saya memang dilahirkan untuk gagal. Tiadakah secebis kebahagiaan untuk saya dlm hdup ini.Walaupun salah utk berfikir sedemikian tapi itulah realiti dalam kehidupan saya yang sebenarnya.Bilakah akan adanya sinar kejayaan??? Semoga tuhan berikan kejayaan kepada saya suatu hari nanti even gagal dari aspek relationship tapi biarlah berjaya dari aspek kerjaya dan masa depan. Insyallah harap ada miracle dan sinar kebahagian dan kejayaan nanti dari mu tuhan..Ini semua ujian darimu tuhan untuk menguji tahap keimanan ku..


Ini semua ujian darimu tuhan untuk menguji tahap keimanan ku..


Begitu besar tanggunjwab anak sulung ini.Semuanya kena belajar dan explore sndri.Pengalaman ini memberikan aku kekuatan untuk mengingatkan aku kepada adik2 aku supaya apabila memulakan sesuatu perhubungan yang serius perlu mendapat restu keluarga dahulu. Kerana aku telah merasakan semua itu.Aku tak nak tengok adik aku kecewa..Kerana aku tak kuat.Aku anak sulung aku tiada siapa2 abang atau kakak  untuk aku meluahkan perasaan aku  hanya dengan kawan2 dan blogger sahaja dapat aku meluahkan perasaan. Blog ibarat diari bagi aku setiap masalah akan aku share dalam blog untuk aku meluahkan perasaan aku yg sakit, sedih dan kecewa. Bagi aku biarlah tak dapat diungkapkan melalui perkataan tapi biarlah diungkapkan melalui penulisan kerana ianya satu kepuasan bagi aku..

Hrap-harap cerita aku ini boleh diterbitkan sebagai novel atau cerpen ker untuk dihantar kepada BERNAMA..Kerana aku meminati penulisan kerana dari khayalan membuatkan pemikiran berfikir untuk menulis dan dari situ lahirnya perasaan. Cinta silam patut dikenang tapi bukan untuk dingati..Saya akan sentiasa mendoakan kebahagiaan dan kesejahteraan awk. Cinta saya dan awk akan saya ingati.Terima Kasih kerana memberi saya merasa secebis kebahagiaan.Terima kasih cinta .Rindu cintaku padamu. Bahagiamu deritaku..Saya akan sentiasa ingat awk insan bernama kekasih….Hmm semua tajuk lagu..hehe..Maafkan atas segala kesilapan saya. Halalkan segalanya yg awk berikan kpd saya selama ini. Kini aku pasrah dengan segalanya..Ku terima walau sakit hati dan redha dengan sgalanya..Sesungguhnya Allah akan menggantikan kekecewaan dengan sesuatu yang tidak dijangkakan..


Saya cuba utk menjadi kuat tapi kdang2 saya lemah,saya cuba utk utk tdk berfikir tapi kdang2 fkiran itu dtg,saya cuba utk fokus tapi kdang2 fikiran saya melayang.saya cuba mencari kekuatan disebalik setiap kelemahan.I'm so bad and I'm so weak.Kuasa cinta sungguh kuat huh..kadang-kadang2 saya tewas. Ya allah kuatkan diriku ini untuk menerima smua ini.

Suatu saat semua akan berbalik,yang menyakiti akan disakiti,yang mengkhianati akan dikhianati, yang melukai akan dilukai, yang meninggalkan akan ditinggalkan. Kerana karma itu ada percayalah. What goes round comes around.


Sometime i think only me can create myself not influenced by anybody. only me can change my future. Whatever  your decision think about you first. It all about your life. Only you can create a happiness not anybody. Macam ni ke nak jadi ketua keluarga klau lemah dan pengecut. Smpai bila pun klau tak ubah akan still under control.Every new day is another chance to change your life and to start a new chapter. So don't give up easily before the worlds ends. Di sebabkan keputusan itu telah melukakan perasaan seseorang dan menyebabkan hubungan dengan seseorang itu rosak.


Semalam awak datang ke dalam hidup saya. Saya cuba berikan cinta semampu yang saya tahu. Awak ajar saya, apa tu kasih sayang, awak ingatkan saya apa itu rindu. Tapi tiba-tiba awak hilangkan diri dan buat keputusan tinggalkan saya disebabkan ibu bapa awk tak merestui perhubungan ini. Tanpa beritahu apa salah saya yang sebenarnya..

Hari ini, saya cuba jadi kuat. Cuba menjadi tekad seperti mana diri saya sebelum awak muncul dalam hidup saya. Andai kata, di luh mahfuz mmg sudah tertulis nama awak sebagai takdir hidup saya, saya terima dengan hati terbuka. Sebab saya masih sayangkan awak.

Tapi jika ada yang lain tertulis "dia" adalah jodoh saya yang sebenarnya, saya minta 1 sahaja. Doakan saya mampu lupakan awak. Sebab saya mahu mencintai pasangan dunia dan akhirat saya setulus hati.


Kerana dialah " pelengkap buat kaki saya melangkah ke syurga "


Ya Allah berikanlah aku kekuatan utk aku meneruskan hdup ini.
















Thursday, October 24, 2013

Story telling beribu-ribu thniah.


Askum you olls smua..First of all aku nak ucapkan beribu-ribu tahniah kepada kawan yang aku kenali time diploma lagi smpai belajar dgree ni  kerana berjaya mengubah status ke arah yang lebih baik..Status tunang walaupun belum kahwin lagi tapi ok lah tu..Alhamdulilah..

ok ini lah kwan saya itu namanya Mardhiah..Cantik kan...

Ok back to the story...Perjalanan yang mengambil masa selama 5 jam pergi dan 5 jam balik totalnya 10 jam kot..Huh penatnya one day rsanya dalam kereta rsa mcm balik kelantan pulak hehe..Selamat lah aku xdrive hehe..Kalau aku drive memang pengsan lah..tpi percayalah aku prnah drive blik kelantan  hehe ironlady ni bak my friend told me hehe..Ok lah aku nak ucap terima kasih kepada mr driver kerana sudi tumpangkan dengan drive ktaorg pergi Kluang Johor..Terima kasih..


Penat tapi berbaloi bila tengok kawan yang nak bertunag itu happy..rsa tumpang happy jgak..rsa cepat msa berlalu kawan yang kenal time diploma hingga dgree dah nak khwin dah..lps ni xboleh dah lah nak gelak ketawa macam dlu..kerana dah diambil orang..Bila tengok orang tunang smpai xlalu makan..owh terpikir jgak nanti aku pun mcm ni jgak nanti  xlalu mkn wlaupun lauk sdap sbb nervoues haha.. Sometimes Rasa sedih pun ad jgak  bila 1 org2 kawan aku diambik orang.. jodoh itu semua ketentuan Allah..


Semasa otw pergi ke Kluang xdapat nak memerhati jalan sangat sebab ngantuk2 sngat sebab sebelum pergi Kluang pagi tu mlm tu ktraorg baru smpai Shah Alam drive dari Kelantan mklumlah time tu cuti  hari raya haji..Huh memang exhausted sangat2.Smpai cover tido time otw pergi Kluang..Sorry2 hehe..


Ok ni lagi 1 orang kawan aku nmanya mcm nma saya Amalina hehe..Tapi yang ni awal2 lagi dah thu sebab ad notis awal kad jemputan.Tapi sayang xdapat pergi majlis dia sebab time tu hari raya ketiga..planning lari lintang pukang..Mintak maaf sangat2..Apa pun tahniah..swry baru update sbb busy..Smoga dapat anak yang soleh dan solehah suatu hari nanti..insyallah klau ad rezeki kta jmpa k..

ok ini dia tuanya namanya Amalina..Comel kan..
Apa2 pun tahniah buat kwan aku yang 2 orang ni..Sayang korang sangat2..semoga berbahagia..Hargailah bila bersahabat, Sayangilah bila bersama, Maafkan bila terluka, Rinduilah bila berjauhan, Fahamilah bila keliru, Nasihatilah bila terleka, Tegurilah bila tersilap..

ok ini ada beberapa pic time my frirend engaged..
ni dia rombongan pihak lelaki smpai...jadi wakil pihak lelaki hehe..

Barang2 hntaran nmpak mcm tunang tapi hntaran grand mcm khwin ..



Ye sabar, redha dan tawakal lah pada Dia. Aku percaya semua tu takkan sia-sia. Besar ganjarannya bagi kita yang bersabar dan bila kita redha, satu-satu kekurangan itu akan digantikan dengan sesuatu yang lebih baik nanti. Kerana itu kita ada Rukun Iman. Percaya pada Allah.

Ya allah jodoh itu rahsia Allah..Kalau dia itu memang jodohku kau dekatkanlah aku dengan dia, eratkan hubungan kami, jngan pisahkan kami sekiranya tidak kau berilah kami jalan terbaik agar tidak saling menyakiti. Jodoh akan tiba bila kita sedia dan ready amin..Semoga aku dapat jodoh yang baik2 Ya allah..















Wednesday, September 25, 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak




Giveaway Saya Sayang Malaysia




Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..

Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia




1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….
Negara kita Malysia namanya dimana disinilah tempat kita dilahirkan dan dibesarkan tempat tumpah darahku seperti lagu Negaraku.Saya Sayang Malaysia kerana disinilah tempat saya menimba ilmu,mencari rezeki.I love Malaysia.Oleh itu kita haruslah mempertahankan negara dan agama kita dengan apa cara sekalipun dari berbagai ancaman. Tidak kitalah siapa kita kerjaya kita,fizikal kita, agama dan negara wajib kita pertahankan.Saya bangga menjadi rakyat Malaysia.Keranamu Malaysia.
Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..

Easy Peasy Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

Tamat 13 Oct 13, 10 malam

Tuesday, September 3, 2013

Topap Giveaway by Yong Atira !

Assalamualaikum

Haha dah sebulan xupdate blog sebab cuti semester xde masa nk update..
Ok sekarang aktif balik..
Nak top4 free jom join giveaway ni..
Syarat2 nya simple sahaja..

click banner ni

SYARAT-SYARAT
  1. Mempunyai blog
  2. Kalau baik hati click mana-mana iklan di blog i nieh *derma sikit kan, dapat pahala ;p
  3. Buat entry yang bertajuk "Topap Giveaway By Yong Atira"
  4. Follow and like fb para sponsor
  5. Copy & Paste banner diatas and backlink ke entry GA ni.
  6. Then letakkan link entry korang dibawah komen entry ini SAHAJA . *chatbox tidak akan dilayan
  7. Tamat pada 1/10/2013

Jom Join ramai2

"GIVEAWAY SAYA NAK TEDDY BEAR BY FARISHA"


Sempena Hari Raya Adilfitri 2013,
Farisha telah mengadakan Giveaway hebat
yang menawarkan Hadiah Teddy Bear sebagai hadiah utama
Dijemput semua sertai Giveaway ini

Siapakah peserta bertuah yang akan memenangi Hadiah ini??
 Klik SINI Untuk join & Lihat hadiah
Giveaway ini sah dari 19-08-2013 sehingga 09-09-2013
Pemenang akan diumumkan pada 10/09/2013

 Good Luck semua ^.^

Saturday, June 29, 2013

First giveaway By Nong


Assalamualaikum




Click here to join
 Follow the simple requirement
Interesting prize
Closing date 30 jun- 1 0gos 2013
Let's join together



Monday, June 17, 2013

Plez Tolong Like

[Sticky Post] "MY BABY ON BOARD" Contest - scroll ke bawah untuk entri baru

http://sayepunyebelog.blogspot.com/2013/05/my-baby-on-board-contest.html

Hi Assalamualaikum....

Memandangkan next week dah start Final exam..So this is last contest i'll joined..
Lepas ni blog aku dah xupdate nak fokus utk final plak..
So aku join contest ni untuk buat kebajikan sikit..
Memandangkan aku ni anak sulung jadi aku xde anak sedara lah;
adik2 pun dah besar semua,
jadi aku ambik pic baby anak sedara kawan aku sebagai model..hehe
jgn marah..
insyallah if menang aku akan bagi voucher ini kat kawan aku
sebagai tanda friendship..Friendship cannot buy..
Friendship are hard to find, difficult to leave and impossible to forget..
Lose of u like i'll lose one part of my life..Thank coz to be my fwenz..





Ok ini picture yang perlu di like..
Baby Name: Nur Dhiya Arissa



https://www.facebook.com/photo.php?fbid=180329535466793&set=a.163583133808100.1073741850.159575277542219&type=1&theater

Firstly tolong like page ini tau: https://www.facebook.com/babyonboardz
Then like pic ini  kat atas ini tau melalui facebook..
If dah like tlong comment kat facebook aku, post of comment kat blog aku atau melalui
chat shoutboox kat sebelah kanan sidebar blog..Saja nak kenal saper yang like ngn komen tu..
Last but not least: Thank 4 give cooperation..

That is prize if win..
Hadiah pertama : Voucher bernilai RM80 untuk shopping di Baby On Board.
Hadiah kedua :  Voucher bernilai RM50 untuk shopping di Baby On Board.
Hadiah ketiga : Voucher bernilai RM30 untuk shopping di Baby On Board. 

Optional : Boleh promosikan contest ini di blog masing-masing untuk tarik lebih banyak like. (^_^)

Tarikh tutup contest : 30 June 2013


Sori ayah sebab tak belajar betul-betul, Sori tak dapat jadi anak yang baik dan Solehah..


Bonjour..Asslamualaikum..

Muka Sedih

Hari Bapa merupakan hari yang amat bermakna bagi seorang ayah. Ambillah sedikit masa untuk mengucapkan Selamat Hari Bapa kepada bapa anda. Di sini saya ingin mengucapkan Selamat kepada bapa saya Mohd Jazlan Bin Yussof..

Walaupun aku xclose sangat dengan ayah aku tapi aku sayang kat dia..Jahat2 dia pun tetap ayah aku..Ye bukan mudah untuk aku terima semua apa yang berlaku..Mungkin ada hikmahnya semua ini berlaku..Terima kasih sebab telah korbankan segalanya untuk kakak..Bagi apa yang kakak mintak..Tugas aku hanya pandai mintak duit jer tak pernah nak tnya khbar langsung..Aku 1 orang anak yang xbaik pun..Seorang yang materialistik xnampak pun pengorbanan orang tua..Ye lah sebab memang tu pun yang ayah aku ajar bagi kereta, gadget, duit tapi kasih sayang xde pun..Nmpak sangat keluarga aku xsama macam keluarga lain. Itulah realiti..Ingat dengan kebendaan boleh beli kasih sayang dan kebahagian ker.

Sampai bila-bila pun perasaan benci dan dendam tetap ada dalam diri aku..Raya tahun ini xdapat kumpul 1 family.Puasa pun sma..Benci nya jadi anak yang xdapat buat apa2 untuk pulihkan semuala hubungan ibu bapa aku..Maaf lah ayah sebab tak belajar betul-betul stress dah dengan semua yang berlaku..Sori tak dapat jadi anak yang solehah.Btw Happy father day..Takpe lah klau ayah dah xingat kakak ingat kat anak lain tapi kakak tetap ingat ayah huhu..


Doakan kakak semoga boleh jawab final exam nanti..Agaknya klau kakak cakap kakak nak khwin ayah bagi tak..haha..Sedangkan nak bincang benda lain pun susah usahkan nak cakap benda ni huhu..Klaulah seseorang thu keluarga aku macam ini adakah dia dapat terima aku dan semua ini hmm.Happy fathers day buat ayah2  diluar sana..Aku tahu ayah xdapat bagi agama dan bimbingan yang secukupnya kat aku tapi doakan lah aku agar mampu menjadi anak yang solehah yang boleh membawa ayah ke jannah...




Doakan kejayaaan anak anda semoga menjadi anak yang berjaya
suatu hari nanti..







Finally Di Review Blog


Hi Assalamualikum

Rezeki bulan Jun bagai mencurah-curah diladang gandum haha iklan 
coco crunch plak..
Takde lah just nak sharing jer..Contest yang aku join dah menang
ada dapat top4, baju tengah pos dan di review.

Ok ini adalah hadiah bagi tempat keempat 
contest  by Arifah Lee selain dapat top4..Thank..Semoga nasihat dan kritikan dapat 
membantu menjadi lebih baik dalam blog walking nanti.





Thank...




Saturday, June 15, 2013

Hope Everything done..


Bonjour..

Muka Stress..


Finally everything done..Segalanya sudah berakhir exhausted semua berakhir..Before start final exam next week..Then blog aku dah xupdate dah lah..Nak achieve follower 100 susahnya...Semoga contest yang aku join menang semua huhu...Disini saya nak listkan apa yang saya nak buat before do a revision final.

Firstly: Nak lepas stress nak tgk citer Man of steel biar pecah panggung..

Man of Steel (2013) Poster

Second: Nak Gi bukit Cerakah nak main skytrex big thrill adventure..
              Nak hapuskan perasaan takut and confident dalam diri..




Thirdly: Nak wish selamat Hari bapa Kat ayah aku,
            Then nak mintak maaf dengan dia sngat2...Sebab salahkan dia atas ape yang berlaku..
            Padahal nak semua dia bagi..Hapuskan lah perasaan benci dalam diri aku...
            Harap raya thun ni dapat raya bersama..Miss this moment..


Fourthly: Nak mintak maaf kat semua kawan2 k..Then nak ucap terima kasih kat group member
              sebab ambik aku jadi group member.Dah lah 1 org prempuan..Thank for give a cooperation..



See only one of women..Big girls don't cry..

Lastly : Nak wish gud luck kat kwan2 aku.All the best final Especially For my friend Fatihah Nasuha,
Nurul Jalilah,Mardhiah, Hidayah and other friend..Swry klau xmention smua..rmai sgt huhu..U all one part of my life..Friendship is something that we can not buy. My friends will listen to me when I want to speak, will comfort me when i am sad, will wipe my eyes when I cry, and my friends will go together with me side by side through this journey of life
friendship...






Friday, June 14, 2013

~My 3 Series Birthday GIVEAWAY By ApenIdaRiana

Hi Assalamualaikum



click banner to join
jom pakat join giveaway ni
closing date: 28 Jun 2013

Segmen Menang Topup by Fizgraphic

Hi Assalamualaikum

Nak top4 free jom join Giveaway ini..

Syaratnya simple jer:

1. Buat satu (1) entry yang bertajuk Segmen Menang Topup By Fizgraphic

2. Copy banner kat atas , letakkan dalam entry dan backlink kan ke entry ini

3.  Follow blog : http://www.fizgraphic.com/
     Follow blog sponser : http://www.qaleshyaumairah.com/


4. Wajib Vote : 
a. Masuk link ni http://bit.ly/10L5ZKA
b. Login via Facebook/Twitter 
c. Tekan vote


Jom Join ramai-ramai

Tuesday, June 11, 2013

"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"

*
Alhamdulillah..Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan rahmat-NYa, Farisha berjaya menganjurkan
"1st Big Giveaway Diari Sedetik Lebih Farisha"
bersempena pertengahan tahun 2013
Kejap je masa berlalu,kan?

Pencarian Sponsor telah dimulakan pada 22/04/2013 dalam entry INI. Mula-mula nak mencari sponsor, teragak2 jugak takut tiada yang sudi sponsor. Tapi alhamdulillah, sponsor semua amat baik hati dan sporting! Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada sponsor-sponsor kerana menyokong 1st Big Giveaway ini

Jadi, pada hari ni, 15/05/2013 rasmilah pembukaan Big Giveaway ^.^ 
(sambil ambil mood potong ribbon merah..hehe).. 
Audience...Please Clapping your hands! :) Clap! Clap! Clap!!

Hadiah berjumlah RM 800.00 untuk dimenangi!! 
50 pemenang utama di cari!

Para peserta dikehendaki JUJUR ketika melakukan tugasan yang diberi. Semua tugasan adalah WAJIB sebab Hadiah yang akan diberi adalah berbaloi dengan usaha korang menyiapkan tugasan
(Seandainya korang menang Hadiah GA dari Sponsor yang terlibat dan didapati korang tak follow Blog/ like Facebook /add friend Facebook sponsor tersebut, automatik hadiah akan terbatal dan digantikan dengan pemenang baru)

Antara syarat-syarat penyertaan :-
1) Mempunyai blog dan Warganegara Malaysia.
2) Tinggal di Malaysia
3) Follow blog ini (untuk mengetahui update terkini GA)
4) Follow, Add Friend dan like sponsor.
5) Paling Wajib - Copy coding yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML.
6) Letakkan URL entri di ruangan komen di bawah.

[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]  


Follow Blog Sponsor




Like Fan Page Sponsor





 Add Friend Facebook Sponsor


BEUTSKIN ESSENCE DATYN MIA 
NATURACTOR COLLECTIONS 
CAPTURE BOOTH 
MAKAN COKELAT ZAI 
NATURACTOR COSMETICS 
(**tambahan - sila like & share mana2 gambar produk dalam album sponsor Naturactor ini**)
MAKAN COKELAT ZAI 
NUR IZZUREEN 
SITI NOR AMIERA 

Klik Iklan Sponsor 
 (tunggu sehingga habis loading)


http://bit.ly/14ZrpY1
 http://bit.ly/ZP9QVX
http://my.sharings.cc/syaika/share/SmoothManageable/
http://my.sharings.cc/syaika/share/LibresseShineOn

Follow Twitter 



Hadiah-Hadiah Terhebat


Top Referral x 1

 1) Produk SNE (Excel Tea) bernilai RM75 + 1 hamper cenderahati bernilai RM20 + 1 keahlian percuma SNE
+
2) Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 + Percuma Baucer RM50 bagi pembelian Kad Kahwin
+
3) 2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel


 Hadiah Cabutan Random.org


Vital Energy Q10 Lotion (Toner) + Compressed Mask bernilai RM 85 x 1 pemenang
Vital Energy Whitening Lotion (Toner) bernilai RM 80 x 1 pemenang
Serbuk Cheeze bernilai RM 75 x 1 pemenang
Set Kecantikan 3 In 1 Nour Ain bernilai RM 52 x 1 pemenang
Shawl Half Moon Sakura bernilai RM 45 x 1 pemenang
Mini Fondue Porselin bernilai RM 45 x 1 pemenang
Adjustable Slimming Belt bernilai RM 40 x 1 pemenang
Wangian Kasturi Puteh Syifa bernilai RM 35.90 x 1 pemenang
 Kain Pasang Cotton bernilai RM 30 x 1 pemenang
Jam Dinding Limited Edition (Customized) bernilai RM 25 x 4 pemenang
Chocolate Love Box bernilai Rm 25 x 1 pemenang
Shisheido Black Mask 5 pcs bernilai RM 18 x 1 pemenang
Top Up RM 10 x 4 pemenang
Top Up RM 5 x 3 pemenang
2 pcs Book Mark Limited Edition Bear Comel x 11 pemenang 
Baucer Anis Felt Craft 10% x 3 pemenang
Header Blog x 5 pemenang



Hadiah Saguhati Random.org

Review Blog x 8 pemenang

KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT HADIAH

Rajin-rajin la korang promote GA ni ye sebab Farisha nak cari banyak pemenang!!
Di samping tu, korang berpeluang menang hadiah Top Referral bernilai RM 170!!

**Sepanjang 1st Big Giveaway ini dijalankan, akan terdapat promosi + hadiah percuma yang akan diberikan kepada pengomen yang bertuah oleh Para Sponsor! Nak tahu entry yang mana?
Tunggu! *-*

Tarikh Tamat  : 15/06/2013, jam 12 tengah malam
Pemenang akan di umumkan pada 18/06/2013

Sekian Terima Kasih 

 
*

"My First Giveaway by Nad"

..Hi Assalamualaikum...

Nak bookmark, nak tudung bawal dengan top4
jom join giveaway ini..


Click here to join

Jom join ramai-ramai..
syaratnya simple saja follow dan like sahaja..
Closing date : 30 Jun 2013

Saturday, June 8, 2013

SEGMEN SAYA NAK SHAWL

Hi Assalamualaikum

Saper nak free shawl jom join giveaway ini


Click banner to join

Simple jer syarat dia follow the like fanpage sahaja..
Let's join together.
This segmen berlangsung selama sebulan..

Friday, June 7, 2013

Mini Giveaway by ZakieAzid

Bonjour

Click banner to join

Let's join together..

Giveaway I Love U Chocolate

Hi Assalamualaikum

Saper minat makan coklat..Jom join giveaway ini..


click here to join

Jom join ramai2


1st Topup Giveaway by Y.E.A =)


 Hi Assalamualaikum



Tarikh tutup penyertaan :
12 Jun 2013 jam 11.59 mlm.

Hadiah Topup yg tersedia:
RM5 Celcom, Maxis, Digi : 6 org pemenang (Random.org)
RM10 Celcom, Maxis, Digi : 2 org pemenang (Terawal dan terakhir)

double big giveaway by Mohd Zuhri

Hi Assalamualaikum




Jom join Double Big Giveaway
Closing date: 27 jun 2013
Let's join together..

Wednesday, June 5, 2013

"Giveaway by Waney Zainuddin - Duit Raya 2013"

Hi Asssalamualaikum..

Nak Duit raya tak..
klau nak duit raya Jom join Giveaway ni..



Click here to join

Hadiah:
Duit Raya RM10 x 10 orang

Tarikh tutup:
6 Julai 2013
atau 
Bila peserta mencecah 100 orang