JellyPages.com

Thursday, October 24, 2013

Story telling beribu-ribu thniah.


Askum you olls smua..First of all aku nak ucapkan beribu-ribu tahniah kepada kawan yang aku kenali time diploma lagi smpai belajar dgree ni  kerana berjaya mengubah status ke arah yang lebih baik..Status tunang walaupun belum kahwin lagi tapi ok lah tu..Alhamdulilah..

ok ini lah kwan saya itu namanya Mardhiah..Cantik kan...

Ok back to the story...Perjalanan yang mengambil masa selama 5 jam pergi dan 5 jam balik totalnya 10 jam kot..Huh penatnya one day rsanya dalam kereta rsa mcm balik kelantan pulak hehe..Selamat lah aku xdrive hehe..Kalau aku drive memang pengsan lah..tpi percayalah aku prnah drive blik kelantan  hehe ironlady ni bak my friend told me hehe..Ok lah aku nak ucap terima kasih kepada mr driver kerana sudi tumpangkan dengan drive ktaorg pergi Kluang Johor..Terima kasih..


Penat tapi berbaloi bila tengok kawan yang nak bertunag itu happy..rsa tumpang happy jgak..rsa cepat msa berlalu kawan yang kenal time diploma hingga dgree dah nak khwin dah..lps ni xboleh dah lah nak gelak ketawa macam dlu..kerana dah diambil orang..Bila tengok orang tunang smpai xlalu makan..owh terpikir jgak nanti aku pun mcm ni jgak nanti  xlalu mkn wlaupun lauk sdap sbb nervoues haha.. Sometimes Rasa sedih pun ad jgak  bila 1 org2 kawan aku diambik orang.. jodoh itu semua ketentuan Allah..


Semasa otw pergi ke Kluang xdapat nak memerhati jalan sangat sebab ngantuk2 sngat sebab sebelum pergi Kluang pagi tu mlm tu ktraorg baru smpai Shah Alam drive dari Kelantan mklumlah time tu cuti  hari raya haji..Huh memang exhausted sangat2.Smpai cover tido time otw pergi Kluang..Sorry2 hehe..


Ok ni lagi 1 orang kawan aku nmanya mcm nma saya Amalina hehe..Tapi yang ni awal2 lagi dah thu sebab ad notis awal kad jemputan.Tapi sayang xdapat pergi majlis dia sebab time tu hari raya ketiga..planning lari lintang pukang..Mintak maaf sangat2..Apa pun tahniah..swry baru update sbb busy..Smoga dapat anak yang soleh dan solehah suatu hari nanti..insyallah klau ad rezeki kta jmpa k..

ok ini dia tuanya namanya Amalina..Comel kan..
Apa2 pun tahniah buat kwan aku yang 2 orang ni..Sayang korang sangat2..semoga berbahagia..Hargailah bila bersahabat, Sayangilah bila bersama, Maafkan bila terluka, Rinduilah bila berjauhan, Fahamilah bila keliru, Nasihatilah bila terleka, Tegurilah bila tersilap..

ok ini ada beberapa pic time my frirend engaged..
ni dia rombongan pihak lelaki smpai...jadi wakil pihak lelaki hehe..

Barang2 hntaran nmpak mcm tunang tapi hntaran grand mcm khwin ..



Ye sabar, redha dan tawakal lah pada Dia. Aku percaya semua tu takkan sia-sia. Besar ganjarannya bagi kita yang bersabar dan bila kita redha, satu-satu kekurangan itu akan digantikan dengan sesuatu yang lebih baik nanti. Kerana itu kita ada Rukun Iman. Percaya pada Allah.

Ya allah jodoh itu rahsia Allah..Kalau dia itu memang jodohku kau dekatkanlah aku dengan dia, eratkan hubungan kami, jngan pisahkan kami sekiranya tidak kau berilah kami jalan terbaik agar tidak saling menyakiti. Jodoh akan tiba bila kita sedia dan ready amin..Semoga aku dapat jodoh yang baik2 Ya allah..















1 comment:

EncikKai Abgdude said...

bila pulak giliran cik tuan rumah..
╔════════════════════════╗

║ My Blog ► http://abgdude.com/blog

╚════════════════════════╝